جهتيابي به معناي پيدا نمودن جهتهاي اصلي و فرعي روي زمين است. جهات اصلي و فرعي به ترتيب زير است: الف) جهات اصلي:
ب) جهات فرعي:
انواع جهتيابي در روز بهترين روش براي جهتيابي در روز و شب استفاده از قطبنما ميباشد. اما روشهايي مرسوم است كه بدون استفاده از قطبنما نيز ميتوان جهتها را بصورت تقريبي بدست آورد. بايد توجه داشت كه روشهاي مذكور فقط در نيمكرهي شمالي زمين كاربرد دارند و در نيمكرهي جنوبي زمين از روشهاي ديگري استفاده ميگردد. مهمترين روشهاي جهتيابي در روز به اين شرح ميباشد: 1) بوسيلهي حركت ظاهري خورشيد خورشيد همواره از مشرق طلوع كرده و در مغرب غروب ميكند. هنگام ظهر شرعي كه خورشيد در وسط آسمان ميباشد دقيقاً رو به جنوب قرار گرفته و سايه اجسام در آن موقع رو به شمال است. 2) بوسيله خورشيد و سايه اجسام در اين روش شاخصي مانند چوب و.. را كاملاً عمود در زمين فرو كرده و قسمت سر سايه تشكيل شده را روي زمين علامت بزنيد (براي مثال با گذاردن سنگ). پس از گذشت 10 الي 15 دقيقه محل سايه تغيير ميكند و سايه دوم را نيز مانند سايه اول علامتگذاري نماييد. اكنون اگر پاي چپ را پشت علامت اول و پاي راست را پشت علامت دوم بگذاريد رو به رو جهت شمال ميباشد، بعبارتي ديگر اگر دو علامت زده شده را توسط خط صافي به يكديگر متصل كنيد عمود منصف آن جهت شمال ميباشد. نكته مهم اين است كه اگر اينكار را در مدت زمان نزديك به ظهر شرعي انجام دهيد جهت تقريبي شمال را نشان ميدهد. 3) بوسيله خورشيد و ساعت مچي اگر ساعت روي وقت صحيح محلي تنظيم شده باشد و عقربه ساعتشمار را دقيقاً رو به سمت خورشيد بگيريد (طوريكه كه سايه عقربه زير آن باشد) نيمساز زاويه عقربه ساعتشمار با عدد 12 رو به جهت جنوب است. در اين روش از صبح تا ظهر از نيمدايرهي چپ ساعت و از ظهر تا عصر از نيمدايرهي راست ساعت (عقربه ساعت شمار نسبت به عدد 12) استفاده نمود. لازم بذكر است كه ساعت 12 ظهر عقربه ساعتشمار رو به جنوب ميباشد. با ساعت كامپيوتري هم ميتوان ابتدا شكل ساعت عقربهاي را رسم و با شكل رسم شده جهتيابي كرد.
اگر جهات معلوم باشند ميتوان ساعت تقريبي را پيدا نمود. براي انجام اين كار بايد دايرهاي را روي زمين مسطح رسم كرده و جهات اصلي را روي آن مشخص نمود، سپس جهت شرقي قوس را عدد 18، جهت غربي قوس را عدد 6، و جهت شمالي قوس را عدد 12 شمارهگذاري نمود. حال در اين نيمدايره اعداد بين 6 تا 12 و 12 تا 18 را بطور كاملاً مساي رسم كرد. اكنون اگر چوبي را دقيقاً در مركز دايره فرو ببريد سايهي آن روي هر عدد ساعت تقريبي را نشان ميدهد. انواع جهتيابي در شب به كمك ستارگان و ماه ميتوان در شب جهتيابي نمود كه البته بهترين روش بوسيلهي ستارهي قطبي است. الف-به كمك ستارگان 1) بوسيلهي ستاره قطبي براي ديدن ستارهي قطبي در آسمان شب ابتدا بايستي ستارگان دباكبر يا ستارگان ذات الكرسي را پيدا نمود. ستاره دب اكبر (خرس بزرگ، هفت برادران و ملاقهاي از ديگر اسامي اين مجموعه ستاره ميباشد) مجموعهي هفت ستاره بوده كه به شكل ملاقه درآسمان ديده ميشوند. اگر فاصله دو ستاره لبهي آبريز ملاقه را يك برابر در نظر گرفته و آن را پنج برابر كنيد به ستارهاي ميرسيد كه نسبت به ستارگان اطراف خود پر نورتر است. اين ستارهي قطبي بوده و دقيقاً بالاي قطب شمال است. تقريباً قرينهي ستارهي قطبي با دباكبر ستارگان ذات الكرسي كه به ام دبليو (مجموع پنج ستاره كه به دليل چرخش در آسمان شبيه M و گاهي اوقات W است) هم ميگويند بوده و اگر ستارهي وسط حرف لاتين (M يا W) در مسير مستقيم فاصله بين دو ستاره را پنج برابر بنماييد به ستارهي قطبي ميرسيد. 2) بوسيله ستارگان صليب جنوبي مجموعهي شش ستاره كه بنامهاي مجموعه ستارگان بادبادكي يا علامت سوال هم معروف هستند، اگر پايهي صليب (دم بادبادك) را توسط يك خط فرضي به طرف زمين ادامه دهيد به هر جاي خط افق كه رسيد آن نقطه جهت جنوب است. 3) بوسيله ستارگان خوشهي پروين در مجموعه ستارگان خوشهي پروين حدود 10 الي 15 ستاره آن به شكل خوشهي انگور در آسمان ديده ميشوند كه دم خوشه جهت مشرق را نشان ميدهد (بايد امتداد دم را تا خط افق به صورت فرضي رسم كرد). 4) بوسيله كهكشان راه شيري قسمت پهنتر راه شيري جهت غرب و قسمت نازكتر آن جهت شرق را نشان ميدهد و در ساعتهاي آخر شب قسمت پهن به جهت مغرب كشيده ميشود.
ب- به كمك ماه در نيمهي اول ماههاي قمري قوس خارجي ماه جهت مغرب و در نيمه دوم ماههاي قمري قوس خارجي جهت مشرق را نشان ميدهد. براي مشخص كردن نيمهي اول يا دوم ماههاي قمري ميتوان دو سر قوس را توسط خط فرضي به هم وصل كرد و خط فرضي را به سمت زمين ادامه داد، اگر حرف P مشخص شود در نيمهي اول و اگر حرف q مشخص شود در نيمهي دوم ماه قمري قرار داريم. روشهاي اضطراي جهتيابي اين روشها برخي اوقات جهت صحيح را نشان نميدهند و فقط در مواقع اضطراري كه قطبنما نباشد و از روي نور خورشيد يا ستارگان و ماه نتوان جهتيابي كرد از آنها استفاده ميشود (روشهاي مذكور در نيمكرهي شمالي زمين كاربرد دارند): 1) اگر مقطع درختي بريده شود، دواير متحدالمركز آن كه نشانهي عمر درخت ميباشد در جهت شمال بهم نزديكتر است. 2) با نگاه كردن به چهار طرف يك ساختمان يك طرف آن رطوبت بيشتري داشته و آثار خاك ريختگي دارد. آن طرف جهت شمال است. 3) در قبرستان مسلمين اگر به سنگ قبري دقت شود، جهت نوشتههاي روي سنگ سمت قبله را نشان ميدهد. 4) در مساجد مسلمين محراب سمت قبله است (براي مثال قبله در شهر شيراز جهت جنوب غربي است).
|
گوهرها و کانی های قیمتی
http://olum.netii.net/?p=107بخش اعظم نگین ها ی جواهر را کانی ها تشکیل می دهند . و جنس بسیاری از اجناس زینتی ، از سنگ یا شبه سنگ های طبیعی است . همه ی این ها مواد متبلور شده ی معدنی هستند که در طبیعت وجود دارند . آن گروه از نگین سنگ های طبیعی معدنی را که دارای ساختار فیزیکی و ترکیب شیمیایی مشخص و یکسانی باشند ، کانی های جواهر می نامند. و آن دسته از نگین سنگ های طبیعی معدنی را که از چند کانی مختلف تشکیل یافته اند ؛ سنگ تزیینی می نامند . فسیل ها و شبه سنگهای جواهر همچون مرجان ، مروارید ، کهربا ، صدف ، عاج ، شاخ و چوب را نیز که منشاء آلـی و غیر معدنی دارند اگر چه از کانی ها نیستند ولی از نظرمواد تزئینی در کنار گوهرها و از جهت بلور شناسی Crystallography ) ( در کانی شناسی علمی مورد مطالعه قرار می دهند.
بخش اعظم نگین ها ی جواهر را کانی ها تشکیل می دهند . و جنس بسیاری از اجناس زینتی ، از سنگ یا شبه سنگ های طبیعی است . همه ی این ها مواد متبلور شده ی معدنی هستند که در طبیعت وجود دارند . آن گروه از نگین سنگ های طبیعی معدنی را که دارای ساختار فیزیکی و ترکیب شیمیایی مشخص و یکسانی باشند ، کانی های جواهر می نامند. و آن دسته از نگین سنگ های طبیعی معدنی را که از چند کانی مختلف تشکیل یافته اند ؛ سنگ تزیینی می نامند . فسیل ها و شبه سنگهای جواهر همچون مرجان ، مروارید ، کهربا ، صدف ، عاج ، شاخ و چوب را نیز که منشاء آلـی و غیر معدنی دارند اگر چه از کانی ها نیستند ولی از نظرمواد تزئینی در کنار گوهرها و از جهت بلور شناسی Crystallography ) ( در کانی شناسی علمی مورد مطالعه قرار می دهند.
راه های تجربی گذشتگان برای شناخت سنگ های جواهر
یکی از مهمترین تخصص های کانی شناسی ، شناخت جواهرات اصل از شبه جواهرات بدلی است و به لحاظ اهمیت تمیز و باز شناسی اصل از بدل است که حافظ گله می کند ؛
آه آه از دست صرافان گوهر ناشناس هر زمان خر مهره را با دُر برابر می کنند
درقدیم شناخت تجربی، ملاک تمایز ودرجه بندی سنگ ها بود. و اهم معیار های آن عبارت بودند از : درخشندگی و بازتاب های ظاهری نور همچون تلاء لوء و شفافیت یا کیفیتِ رنگ که از آن در بسیاری از نگین ها به آب دار بودن تعبیر می شد. وهمچنین وزن مخصوص ، درجه ی سختی و نوع تبلور کلوخه های طبیعی . در مورد نگین های تراش داده شده به اصالتِ مقطع و لبه ی تراش ها و چگونگی تراش سنگ نیز توجه می شد. زیرا در مقایسه ی تراش نگین ها ، خطوط مقطع ها و لبه ی تراش ها عموماً در نگین های اصل تیزو سالم است ولی در نگین های مصنوعی منحنی یا لب پَر و خُرد شده اَست. چون سطح نگین های مصنوعی آسیب پذیر ترند . همچنین، وزن مخصوص و درجه ی سختی ، از عواملی است که در شناخت تجربی مورد توجه واقع می شد. عمدتاً همه ی سنگ های جواهر دارای وزن مخصوصی از ۵/۲ تا ۴ = gr/cm هستند . بنابر این ، متناسب نبودن حجم ( یا دامنه ی نگین ) با وزن آن نشانه ی غیر طبیعی بودن آن اَست. نکین های قیمتی و نیمه قیمتی اگرچه ممکن است در ظاهرو رنگ با مشابه خود یکسان باشند ، ولی دروزن مخصوص تفاوت دارند.
مثلاً : نگین های پولیستری ، از وزن مخصوص بسیار کمتری برخوردارند . و وزن مخصوص نگین های شیشه ای نسبت به کانی های جواهر مشابه خود کمتر اَست. درجه ی سختی اَکثر سنگ های جواهر قیمتی بیش از ۵/۶ موس (Mohs ) است. مقاومت وعدم سایش نگین های گران بها در برابر عوامل خارجی ، از علل تمایز و مقبولیت آن به شمار می آید. یکی از راه های تشخیص کانی های جواهر از یکدیگر و تمیز اصل از بدل آن ، خراش دادن نگین با جسم مشابه یا سخت تر وبررسی تأثیر سایش آنها است ؛ که در گذشته بسیار رایج بود. نگین های اصل با درجه ی سختی بیش اَز ۵/۶ سطح شیشه ها را خط انداخته و در مقابل سایش های سوهان آهنی تا حدودی مقاوم هستند.
دوام طبیعت خنک ومطبوع کانی ها یکی دیگر از ملاک های تجربی در گذشته بود ؛ به طوری که کانی های اصل دیر تر تحت تأثیر حرارت بدن و دست واقع می شوند و خنکی خود را بیشتر حفظ می کنند. به این ویژگی ، خاصیت رفع عطش یا خنکی می گفتند.
راه های علمی تشخیص سنگهای اصل از بدل
هم اکنون با تثبیت روشهای علوم تجربی در بررسی و مطالعهی موضوعات طبیعی ، خواص سنگهای جواهرنیزبه صورت آزمایشگاهی مورد مطالعه قرارگرفته وتحقیقات وسیعی پیرامون آن ها انجام شده است .
به همین دلیل علوم جدید میکوشد با بررسی دقیق و تجربی از تجزیه ساختمان سنگها ، به دسته بندی آنها پرداخته و روش قابل اتکایی را برای شناسایی کانی ها وبررسی خواص احتمالی هر یک از سنگها ارائه نماید . همچنین میکوشد تا به دور از افسانه های ساختگی و نظریه های غیر قابل اندازه گیری به آثار مختلف و پنهان آن واقف گشته و از آن بهره مند شود.
سنگ ها دارای ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خاصی هستند ؛ که هر کس می تواند با کسب اطلاعات به ثبت رسیده از کانی ها و کسب تجربه بر اساس مشخصه های ظاهری و ملموس ، به اصالت و مرغوبیت آن پی ببرد.
اصلی ترین راه شناسایی کانی های قیمتی ونیمه قیمتی از مشابه های مصنوعی یا کم ارزش آن ، مقایسه خواص فیزیکی و شیمیایی آن هاست که یا با مشاهده ی ظاهری تشخیص داده می شود ویا با آزمایش قابل بررسی است. امروزه اگر چه با رشد تکنولوژی شباهت نگین های مصنوعی به اصل بیشتر شده ؛ ولی ، ابزار بررسی و راه های تشخیص اصل از بدل نیز دقیق ترند. مشخصات ظاهری برای تشخیص کانی های جواهر عبارت است از: رنگ ، شفافیت ، جلا و ناخالصی های طبیعی .
رنگ ( Colour ) : یعنی رنگ ظاهری و طبیعی کانی که در طبیعت مشاهده می شود. علت اصلی تفاوت رنگ در کانی ها ، وجود خواص فیزیکی و به طور عمده عناصر تشکیل دهنده ی متفاوت یا وجود مواد خارجی وارد شده در یک کانی است.عموم مردم کانی ها را براساس رنگ آن می شناسند . از همین روی تقسیم بندی کانی ها براساس رنگ عامیانه ترین نوع تقسیم است .
شفافیت ( Transparency ) : امکان عبور نور از درون کانی یا مشاهده تصویر اجسام از پشت نگین که آن را نیز به چهاردسته تقسیم نموده اند: شفاف ، نیمه شفاف ، نیمه مات و مات .
جلا ( Luster ) : انعکاس نور در سطح ظاهری کانی ، که با ضریب شکست نور رابطه ی مستقیم دارد. و آن را به پنج نوع تقسیم کرده اند:
الماسی ، شیشه ای ، صمغی یا ابریشمی ، صدفی یا مرواریدی ، چرب و فلزی همچون پیریت .
محتویات و نا خالصی ها ( Inclusions ) : یعنی وجود ذرات ریز در کانی . نا خالصی ها عمدتاً به شکل دانه های ارزنی یا سوزنی ، غبارهای ابری یا پـر مانند هستند که هم جنس کانی یا از جنس کانی های دیگر می باشند این ناخالصی ها غیر از موارد خاص ومعدود بیانگر اصالت ِ کانی های طبیعی بوده و به آن ارزش می بخشند.
پدیده چند رنگی ( Pleochroism ): تفاوت رنگ هر کانی از جهات مختلف به علت تراکم نابرابر ملکولی .
مهمترین ملاک های تجربی گذشته که هنوز مورد توجه قرار دارند و اصلی ترین معیار های اُپتیکی و آزمایشگاهی نوین که در کانی شناسی به کار گرفته می شوند عبارتند از:
رنگ سائیدگی ( Color of streak ) : اثر سایش کانی یا نگین آن بر صفحه محک چینی بدون لعاب . برای شناسایی یک کانی ابتدا رنگ گرد یا خاکه ی آن را برروی صفحه ی محک چینی مشاهده می کنیم.
رَخ یا کلیواژ ( Cleavage ) : تمایل شکسته شدن کانی در امتداد پیوند های منظم ملکولی بلور.که توجه به آن برای تراش سنگ های جواهر اهمیت بسیاری دارد. زیرا وجود ” رخ ” یا خط شکاف ، بیشتر کانی ها را در مقابل ضربه های حتی مختصر آسیب پذیر می سازد.
شکستگی ( Fracture ) : تمایل شکسته شدن کانی در امتداد سطوحی غیر از رَخ یا کلیواژ که مقطع این شکست به سه شکل مشاهده می شود : صدفی ، رشته ای ، ناهموار.
سختی ( Hardness ) : مقاومت سطح کانی در برابر سایش و خراش اجسام سخت. که براساس جدول موهس سخت ترین آن الماس ( M 10 ) و سست ترین آن تالک یا گرافیت نوک قلم ( M 1 ) می باشد.
وزن مخصوص یا چگالی ( Specific gravity ) : میزان وزن کانی نسبت به حجم آن . D = P / V
چگالی یک کانی تابع وزن اتمی عناصری است که در ترکیب آن به کار رفته اند.
تبلور ( Crystal system ) : شکل منظم و هندسی کانی ( براساس آرایش ملکولی ) که در طبیعت یافت می شود.اجتماع اتم های یون مثبت ( کاتین ـ Cation ) و یون منفی ( آنیون ـ Anion ) یا خنثی ، بنیا ن آرایش ملکولی و سپس شکل منظم کانی هاست که از نظر بلور شناسی به شش گروه تقسیم شده اند:
۱ـ کوبیک ۲ ـ تتراکونال ۳- مونوکلینیک ۴ـ تری کلینیک ۵ـ اُرتورومبیک ۶ـ هگزاگونال
ترکیب شیمیایی ( Chemical composition ) : ترکیب عناصر سازنده هر کانی می گویند . بنابراین کانی ها یی را که دارای عناصر سازنده ی مشترکی باشند ، هم گروه می نامند . زیرا هر یک از کانی های هم گروه دارای عناصر شیمیایی اصلی هستند و در گروه خود با عناصر دیگری کم یا زیاد همراهند. که آن عناصر اضافه درتعیین رنگ و خصوصیات ظاهری کانی مؤثرند.
بازتاب های نوری ( Optical properties ) :
بازگو کننده آثار تابش یا باز تاب های نور برسنگ جواهر می باشند . که عبارتند از :
ـ ضریب شکست نور ( Refractive ) : نسبت سرعت عبور نور درهوا بر نسبت سرعت عبور نوراز جسم.
ـ شکست مضاعف پرتو های نور (Double Refraction) : مشاهده دو خط پس از شکست در بلور کانی؛ در امتداد خط خارجی را گویند . که ممکن است اختلاف بعضی از خطوط شکستهای مضاعف بسیار کم باشد و فقط با دستگاه مخصوص ( رفراکتومتر ) قابل مشاهده و اندازه گیری باشند.
ـ پراکندگی پرتوها ( Dispersion ): به اختلاف ضریب شکست نور ، برای پرتوهای تجزیه شده نور پس از شکست از پرتو قرمز تا پرتو بنفش گفته می شود.
طیف جذبی نور (Absorption): طیف جذب نشده از پرتو های رنگی عبور کننده از یک کانی که توسط دستگاه اسپکتروسکُپ مورد مطالعه و اندازه گیری قرار می گیرد.
تتویر یا پرتوافشانی (Luminescence): عبارت است از تداوم تابناکی پس از قطع منبع نور.اگر هر یک از کانی ها پس از قطع تابش شدید نوربرای مدت کوتاهی روشنایی تابیده شده را در خود نگه دارد به این خاصیت فلورسنسی (fluorescence) یا تابناکی می گویند. اگر این پدیده تابناکی پس از تابش اندکی نور تداوم داشته باشد آن را فسفرسانسی (Phosphorescence) می نامند.
مدت کوتاهی روشنایی تابیده شده را در خود نگه دارد به این خاصیت فلورسنسی (fluorescence) یا تابناکی می گویند. اگر این پدیده تابناکی پس از تابش اندکی نور تداوم داشته باشد آن را فسفرسانسی (Phosphorescence) می نامند.
بازخوانی بیانات رهبر فرزانه انقلاب درباره حماسه 9 دی
استفاده شده از سایت شهید آوینی
تأکید رهبر فرزانه انقلاب بر ماندگاری حرکت حماسی امت در راهپیمایپی 9 دی، نشان از اهمیت فوقالعاده این حضور آگاهانه در تاریخ انقلاب اسلامی دارد.در آستانه اولین سالروز راهپیمایی حماسی 9 دی 88 مروری داریم بر سخنان رهبر حکیم انقلاب درباه این حرکت خودجوش مردمی.
رهبر فرزانه انقلاب در ديدار مردم قم در سالگرد قيام 19 دى ، ده روز بعد از راهپیمایی تاریخی نه دی با بیان اینکه روزهاى سال، به طور طبيعى و به خودى خود همه مثل همند؛ اين انسانها هستند، اين ارادهها و مجاهدتهاست كه يك روزى را از ميان روزهاى ديگر برميكشد و آن را مشخص ميكند، متمايز ميكند، متفاوت ميكند و مثل يك پرچمى نگه ميدارد تا راهنماى ديگران باشد، اظهار داشتند: روز عاشورا - دهم محرم - فى نفسه با روزهاى ديگر فرقى ندارد؛ اين حسين بن على (عليه السّلام) است كه به اين روز جان ميدهد، معنا ميدهد، او را تا عرش بالا ميبرد؛ اين مجاهدتهاى ياران حسين بن على (عليه السّلام) است كه به اين روز، اين خطورت و اهميت را ميبخشد. روز نوزدهم دى هم همين جور است، روز نهم دىِ امسال هم از همين قبيل است.
ایشان در ادامه تاکید کردند: نهم دى با دهم دى فرقى ندارد؛ اين مردمند كه ناگهان با يك حركت - كه آن حركت برخاسته از همان عواملى است كه نوزدهم دىِ قم را تشكيل داد؛ يعنى برخاسته ى از بصيرت است، از دشمنشناسى است، از وقتشناسى است، از حضور در عرصه ى مجاهدانه است - روز نهم دى را هم متمايز ميكنند.
9 دىِ در تاريخ ماند
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: مطمئن باشيد كه روز نهم دىِ امسال هم در تاريخ ماند؛ اين هم يك روز متمايزى شد. شايد به يك معنا بشود گفت كه در شرائط كنونى - كه شرائط غبارآلودگىِ فضاست - اين حركت مردم اهميت مضاعفى داشت؛ كار بزرگى بود. هرچه انسان در اطراف اين قضايا فكر ميكند، دست خداى متعال را، دست قدرت را، روح ولايت را، روح حسين بن على (عليه السّلام) را مىبيند. اين كارها كارهائى نيست كه با ارادهى امثال ما انجام بگيرد؛ اين كار خداست، اين دست قدرت الهى است؛ همان طور كه امام در يك موقعيت حساسى - كه من بارها اين را نقل كردهام - به بنده فرمودند: «من در تمام اين مدت، دست قدرت الهى را در پشت اين قضايا ديدم». درست ديد آن مرد نافذِ بابصيرت، آن مرد خدا.
رهبر حیکم انقلاب ادامه دادند: اينكه من عرض ميكنم روز نُه دى در تاريخ ماندگار است، به خاطر اين است. مردم بيدارند؛ همين است كه كشور شما را نگه داشته است عزيزان من! همين است كه انقلابتان را حفظ كرده است؛ همين است كه جرأت سران استكبار را از آنها گرفته است كه بخواهند به ملت ايران حمله كنند؛ ميترسند. حالا در تبليغات، زيد و عمرو و بكر را ميكشند جلو، بمباران تبليغاتى ميكنند؛ اما حقيقت قضيه چيز ديگرى است. دشمن حقيقى آنها ملت ايران است، دشمن حقيقى آنها ايمان و بصيرت ملت ايران است، دشمن حقيقى آنها همين غيرت دينى جوانهاست كه ميجوشد. يك وقتى هم دندان روى جگر ميگذارند، صبر هم ميكنند، بايد هم بكنند؛ اما يك وقت هم آنجائى كه وقت حضور در صحنه است، مىآيند توى صحنه.
ایشان با بیان اینکه مسئولين كشور بحمداللَّه چشمشان هم باز است، مىبينند؛ مىبينند مردم در چه جهتى دارند حركت ميكنند، اظهار داشتند: حجت بر همه تمام شده است، حركت عظيم روز چهارشنبه ى نهم دى ماه حجت را بر همه تمام كرد. مسئولين قوهى مجريه، مسئولين قوهى مقننه، مسئولين قوهى قضائيه، دستگاههاى گوناگون، همه ميدانند كه مردم در صحنهاند و چه ميخواهند. دستگاهها بايد وظائفشان را انجام بدهند؛ هم وظائفشان در مقابل آدم مفسد و اغتشاشگر و ضدانقلاب و ضدامنيت و اينها، هم وظائفشان در زمينهى ادارهى كشور. مسائل كشور كه فقط مسائل مربوط به اغتشاشگران نيست؛
راهپيمائى حكومتى!
رهبر فرزانه انقلاب ادامه دادند: گفتند راهپيمائى حكومتى! بى عقلها نفهميدند كه با اين حرف دارند حكومت را تعريف ميكنند؛ دارند از حكومت تمجيد ميكنند. اين چه حكومتى است كه در ظرف دو روز - روز عاشورا (يكشنبه) آن خباثتها را راه انداختند، روز چهارشنبه اين حركت عظيم راه افتاد - ميتواند يك چنين بسيج عظيم ملى را در سرتاسر كشور بكند؟ امروز كدام كشور ديگر، كدام حكومت ديگر چنين قدرتى دارد؟ قوىترين حكومتهاى دنيا و ثروتمندترينشان - كه ولخرجىهاى زيادى هم براى جاسوس پرورى و خرابكارى و تروريست پرورى دارند - اگر همه ى تلاششان را هم بكنند، نميتوانند ظرف
دو روز، صد هزار نفر آدم را بياورند توى خيابانهاى شهرشان يا كشورشان. چند ده ميليون انسان در سرتاسر كشور بيايند! اگر به دستور حكومت آمده باشند، اين خيلى حكومت مقتدرى است؛ پس خيلى حكومت قوىاى است كه اينجور امكان بسيج را دارد. اما حقيقت غير از اين است؛ حقيقت اين است كه در كشور ما حكومت و مردمى وجود ندارد - همه يكى اند - مسئولين حكومت، از شخص حقير اين بنده گرفته تا ديگران، هر كدام قطرههائى هستيم در اقيانوس عظيم اين ملت.
لحظه را بايد شناخت
رهبر انقلاب اسلامی در ديدار با اعضای شوراى هماهنگى تبليغات اسلامى در تاریخ 29دی 88 فرمودند: لحظه را بايد شناخت، نياز را بايد دانست. فرض بفرمائيد كسانى در كوفه دلهاشان پر از ايمان به امام حسين بود، به اهلبيت محبت هم داشتند، اما چند ماه ديرتر وارد ميدان شدند؛ همهشان هم به شهادت رسيدند، پيش خدا هم مأجورند؛ اما كارى كه بايد بكنند، آن كارى نبود كه آنها كردند؛ لحظه را نشناختند؛ عاشورا را نشناختند؛ در زمان، آن كار را انجام ندادند. اگر كارى كه توابين در مدتى بعد از عاشورا انجام دادند، در هنگام ورود جناب مسلم به كوفه انجام ميدادند، اوضاع عوض ميشد؛ ممكن بود حوادث، جور ديگرى حركت بكند. شناسائى لحظهها و انجام كار در لحظهى نياز، خيلى چيز مهمى است.
ایشان به حماسه نهم دی نیز اشاره کردند و اظهار داشتند: شوراى شما بحمدالله اين خصوصيت را داشته است. دلائل زيادى هم براى اين هست؛ آخرىاش همين نهم دى است؛ قبلش - ده سال قبل از اين - 23 تير است كه اشاره فرمودند؛ آن روز هم نياز لحظهها بود؛ اين يك كار متعارف و معمولى نبود. راهپيمائى مردم در بيست و دوى بهمن با همهى عظمتى كه دارد - كه حالا عرض خواهم كرد - يك كار متعارف است، يك كار روانشده است، شناختهشده است، متوقع است كه انجام بگيرد و انجام ميگيرد؛ اما بيست و سهى تير در سال 78، يك كار متعارف نبود، يك كار متوقع نبود؛ اهميت داشت كه اين مجموعه بداند و بفهمد كه اين كار در آن شرائط، لازم است و آن را انجام بدهد.
قلهی فراموش نشدنى
ایشان افزودند: كار نهم دى ماهِ امسال هم همين جور بود. شناختن موقعيت، فهميدن نياز، حضور در لحظهى مناسب و مورد نياز؛ اين اساس كار است كه مؤمن بايد اين را هم با خود همراه داشته باشد تا بتواند وجودش مؤثر بشود؛ آن كارى را كه بايد انجام بدهد، بتواند انجام بدهد. خوب، الحمدلله شوراى هماهنگى تبليغات اين خصوصيت را داشته است، نشان داده است؛ هم در دههى اول، در اوضاع و احوال گوناگون آن دهه - در دوران دفاع مقدس، قبل از دفاع مقدس، بعد از دوران دفاع مقدس - هم بعد از رحلت امام در مناسبتهاى مختلف كه قلههائى را در تاريخ ما به وجود آورد. يكى از اين قلههاى فراموش نشدنى، همين نهم دى امسال بود.
مردم ايستادند
رهبر فرزانه انقلاب در بيانات خود در دیدار با رییس و نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه مردم ايستادند، آخرين نمونهاش هم همين فتنهى سال 88 بود که مردم ايستادند، اضافه کردند: همان كسانى كه به كسان ديگرى غير از منتخَب رأى داده بودند، همانها هم در مقابل آنها ايستادند. لذا ديديد در نه دى، در 22 بهمن، همه شركت كردند؛ همه آمدند. اين نشاندهندهى اين است كه فتنهگران و فتنهانگيزان يك اقليت معدودند؛ منتها دروغ گفتند، خواستند مردم را دنبال خودشان بكشانند. اولِ كار موفق هم شدند؛ بعد كه چهرهشان آشكار شد، نقابشان در خلال حرفها و كارهاى گوناگون افتاد، مردم از اينها رو برگرداندند. بنابراين، مردم ايستادهاند.
ما پيش رفتيم
ایشان در ديدار جهادگران بسيج سازندگى نیزبه حماسه نهم دی اشاره و افزودند: حركت نه دى را مىبينيم، حركت 22ى بهمن را مىبينيم، حضور عظيم در انتخابات را مىبينيم؛ اينها معناش چيست؟ معناش اين است كه امروز جوانان ما - كه اكثريت قاطع ملت ما هستند - و عموم ملت ما در همان جهت حركت انقلاب اسلامى و با همان ضرب دست انقلاب، رو به فزايندگى هستند، دارند پيش ميروند. پس ما پيش رفتيم.
رهبر انقلاب اسلامی بيانات در جریان سفر به شهر مقدس قم و در اجتماع بزرگ مردم این شهر نیز اظهار داشتند: بعد از اهانتى كه در روز عاشوراى سال 88 به وسيلهى يك عده تحريك شده نسبت به امام حسين انجام گرفت، دو روز فاصله نشد كه مردم در روز نه دى توى خيابانها آمدند و موضع صريح خودشان را علنى ابراز كردند. دستهاى دشمن و تبليغات دشمن نه فقط نتوانسته مردم را از احساسات دينى عقب بنشاند، بلكه روزبهروز اين احساسات تندتر و اين معرفت عميقتر شده است.
ایشان در تاریخ 26 آبان ماه در دیدار مردم اصفهان در روز عید قربان هم به عملکرد مردم اصفهان در جریان فتنه و راهپیمایی نه دی اشاره کردند و تاکید کردند: اصفهانىها در قضاياى گذشته خوب عمل كردند. در برابر فتنهى 88، در روز عظيم نه دى، در آن حركت خودجوش مردمى، عملكرد درخشانى داشتند.
از پایگاه خبری دیده بان محیط زیست
مرگ نهنگی با ۱۶ متر طول و ۳۰ تن وزن در تور صیادان بندر جاسک در استان هرمزگان (گزارش تکمیلی – تصویری)
دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: بر اساس گزارشات واصله از اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بندرجاسک در خصوص گرفتار شدن یک قطعه نهنگ اسپرم در تور صیادی در منطقه جاسک کهنه این شهرستان در تاریخ ۱۳۹۱/۸/۶، با تلاش غواصان نیروی دریایی ارتش و پرسنل اداره حفاظت محیط زیست جاسک نهنگ از گیر تور رها سازی شد، اما متاسفانه بدلیل فعالیت زیاد برای رهایی در آبهای ساحلی منطقه بگل نشسته و گیر کرده بود که در نهایت علی رغم تلاش فراوان نیروهای ارتش و محیط زیست در روز یکشنبه مورخ ۱۳۹۱/۸/۷ نهنگ از بین رفت.
گزارش مشاهدات و مطالعات میدانی صورت گرفته توسط گروه کارشناسی:
مکان به گل نشستن نهنگ: ساحل جاسک کهنه
جنس: نر
طول تقریبی: ۱۶متر
طول باله سینه ای: ۱/۴ متر
طول باله دمی: ۴/۵۲ متر
وزن تقریبی: بیش از ۳۰ تن
طول سر: ۴ متر
دندان فک پایین: ۴۲ عدد
گونه: اسپرم وال با نام علمی (Physeter macrocephalus)
وضعیت حفاظتی: آسیب پذیر(VU)
نهنگ اسپرم با نامه علمی Physeter macrocephalus بزرگ ترین پستاندار دندان دار دریایی است و به همین دلیل با نهنگ های دیگر اشتباه گرفته نمی شود. طول نوزاد نهنگ اسپرم ۴/۵ تا ۳/۵ متر و ماده های بالغ حداکثر تا ۱۲ متر می باشند. طول نرهای بالغ حتی به ۲۰ متر هم می رسد. نرها غالبا ۳ برابر ماده ها هستند و حداکثر وزن آنها تا ۵۷ تن هم به ثبت رسیده است.
نکته جالب اینکه نهنگ اسپرم بزرگترین مغز را در بین موجودات زنده دارد. نهنگ اسپرم بدن از دو طرف فشرده شده و سر بزرگ و حجیمی دارد که از جلو مربع شکل بنظر می رسد و اندازه سر تقریبا یک سوم طول بدن می باشد. فوران آب (از سوراخ تنفسی) تا ارتفاع ۵ متر می باشد و به علت وضعیت سوراخ تنفسی به سمت جلو و چپ نحوه فوران آب به شکلی خاص است که صفت تشخیصی این موجود می باشد.
آرواره پایین باریک و از آرواره بالا باریک تر است. نهنگ اسپرم سیاه تا خاکستری – قهوه ای است و در اطراف دهان و سطح شکمی آن نواحی سفید رنگی وجود دارد و دارای ۱۸ تا ۲۶ جفت دندان در آرواره بالایی میباشد.
نهنگ های اسپرم در آب های مناطق گرمسیر تا مناطق قطبی هر دو نیمکره پراکنده اند. نهنگ های اسپرم معمولا در گله های ۵۰ عددی دیده شده و تا عمق ۳۲۰۰ متری یا بیشتر پایین می روند و قادرند یک ساعت و بیشتر در زیر آب بمانند.
از جمله عوامل تهدید کننده این جانداران میتوان به برخورد با شناورها، صید ضمنی، صداهای ناشی از فعالیتهای نظامی، آلودگی های شیمیایی و تغییرات آب و هوایی را نام برد.
نهنگ های اسپرم بر اساس تقسیم بندی اتحادیه جهانی حفاظت IUCN گونه آسیب پذیر (Vulnerable) بوده و حفاظت شده می باشند و به منظور ادامه حیات به طور جدی نیازمند کمک هستند.
تمامی گونه های پستانداران دریایی موجود در خلیج فارس اعم از نهنگ ها و دلفین ها به عنوان گونه های تحت حمایت محسوب شده و به عنوان گونه های در معرض خطر انقراض جهانی معرفی شده و به منظور ادامه حیات به طور جدی نیازمند کمک می باشند. از هموطنان عزیز تقاضا می شود به محض مشاهده آنها مراتب را با شماره تلفن ۴۶۱۳۰۶۴ _ ۰۷۶۱ در بندرعباس و یا ادارات تابعه ساحلی اطلاع دهند.
زرد چوبه ضد آلزایمر
زردچوبه در درمان و پیشگیری از بیماری آلزایمر موثر است . رنگ زرد "زردچوبه" به دلیل وجود ماده ای به نام کورکومین (CURCUMIN)است . در طب سنتی هند ، زردچوبه از هزاران سال پیش به عنوان یک ماده ضد التهاب در درمان بیماری های مزمن و ناتوان کننده کاربرد داشته باشد . تحقیقات نشان دادند می توان از خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی این ماده در بیماری هایی مانند سرطان ، آلزایمر و بیمارهای قلبی بهره برد .
سیب دشمن آلزایمر
عامل اصلی ایجاد آلزایمر ، رادیکال های آزاد اکسید کننده هستند که با افزایش سن بیشتر تولید می شوند .
در سیب ماده آنتی اکسیدانی به نام "کورستین " وجود دارد که بیشترین مقدار آن در پوستش نهفته است .
سیب قرمز در مقایسه باسیب زرد و سبز آنتی اکسیدان بیشتری دارد .با مصرف روزانه یک عدد سیب قرمز می توان
تولید رادیکال آزاد را در بدن کم کرد
دموكریتوس
تاریخچهٔ تئوری اتمی به یونانی های قرن ششم و به ویژه مکتب اتم گرایی دموکریت بر می گردد. دموکریت نخستین کسی بود که از اتم سخن گفت و آن را جزو بخش ناپذیری دانست که دنیا از آن ساخته شده است. دموکریت از دوستان هیپوکریت بود ظاهراً در آتن زندگی می کرده است. اما سقراط را درک نکردو افلاطون نیز در آثار خود نامی از او نبرده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.